Location: PHPKode > scripts > Orca Ringmaker > orca-ringmaker/orm3/lang/help_bg-utf8.html
<!-- ***** Orca Ringmaker - Help Text - Bulgarian - UTF-8 ********** -->
<!-- ***** by Mihail Tomoff *************************************** -->
 
<h3>Какво е пръстен?</h3>
<p>
 Уеб пръстенът е удобна система за взаимно линкване на група тематично сходни сайтове по кръгообразен начин.
 Линкът от сайта на един от членовете, води към следващия, и така докато се върнете обратно откъдето сте започнали.
 Различни линкове могат да ви отведат също и назад, или към случаен сайт от пръстен с еднаква лекота.
</p>
<p>
 Софтуерът Orca Ringmaker използва централна "хъб" система за да направи създаването и управлението на единичен уеб пръстен забавно, лесно и благонадеждно.
</p>
 
<h3>Как да се присъединя?</h3>
<p>
 Ако имате уеб сайт, който отговаря на темата на този пръстен, можете лесно да поискате и вашия сайт да бъде добавен като натиснете линка &quot;<a href="?Add">Присъедини се</a>&quot; в Контролния панел.
 Изберете потребителско име и парола (само букви и цифри) за профила си и попълнете в формуляра информацията за сайта ви.
</p>
<p>
 Уебмастърът на този пръстен може да е активирал Образно удостоверяване за да добавите сайт.
 В такъв случай, ще се появи образ съдържащ линии и цифри заедно с малко входно поле.
 За да потвърдите молбата си, напишете цифрите които виждате във входното поле под образа.
</p>
<p>
 След като изпратите сайта си, ще получите фрагмент от HTML код, който съдържа и/или доставя навигационния панел за пръстена.
 Ще трябва да пейстнете този код в сорс кода на уебстраницата намираща се на адреса, който сте заявил в молбата си за членство.
</p>
<p>
 След като навигационния панел е активен в сайта ви, администратора на пръстена ще прегледа молбата ви и, ако я намери за приемлива, ще одобри членството на сайта ви.
</p>
 
<h3>Вече се присъединих, сега какво?</h3>
<p>
 Ако сте пратили сайт, независимо дали е, или не е одобрен, можете да се логнете във вашия профил, като използвате Контролния панел.
 В него можете да натиснете &quot;Редактиране на дейтали&quot; за да достигнете до личния контролен панел, където можете да промените почти всеки елемент от профила си, и даже да премахнете сайта от пръстена.
</p>
<p>
 Ако сайтът ви е одобрен, можете свободно да променяте статуса му като избирате между <em>Активен</em> и <em>Замразен</em>.
 Когато сайтът ви е замразен, щракванията от пръстена няма да водят до него.
 Използвайте това свойство, когато очаквате сайта ви да бъде неработещ или under construction, и не искате да прекъсвате пръстена.
</p>
<p>
 Orca Ringmaker също пази детайлна статистика, която можете да посетите или като щракнете линка &quot;<a href="?Stats">Статистика</a>&quot; в Контролния панел, или като щракнете върху една от малките икони до името на всеки сайт от пръстена.
 Иконата води до задълбочена статистика за всеки един сайт от пръстена.
 Проверявайте ги за да знаете как се справя вашия сайт!
 
</p>
 
<h3>Какво са Попадения &amp;amp; Щраквания?</h3>
<p>
 &quot;Попадение&quot; се записва всеки път когато потребител <em>достигне</em> в сайт заради линк от Пръстена.
 Пристиганията чрез линкове от хъба на пръстена или от навигационните панели на другите членове ще добавят Попадения към статистиката на сайта ви.
</p>
<p>
 &quot;Щракване&quot; се записва всеки път, когато потребител <em>напусне</em> сайт на член на пръстена, чрез линк на пръстена.
 Директните щраквания от хъба на пръстена не се записват, само тези от линковете &quot;Следващ&quot;, &quot;Предишен&quot; или &quot;Случаен&quot; от навигационните панели на членовете.
 Поради тази причина, общите суми на Щракванията са точно отражение на това, колко се използва навигационния панел на пръстена.
</p>
<p>
 Накратко, сумарните Попадения са израз на това, колко посетители даден сайт <em>получава</em> заради членството си в пръстена, докато сумарните Щраквания са израз на това, колко посетители даден сайт <em>генерира</em> за останалите в пръстена.
</p>
Return current item: Orca Ringmaker